latinica  ћирилица
20/03/2019 |  19:04 | Autor: SRNA

Nova srpska demokratija: Nastavak terora nad Srbima

Nova srpska demokratija smatra da je drugostepena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću "nastavak terora nad Srbima", te naglašava da nikakve presude i montirani politički procesi navođeni od pojedinih velikih sila ne mogu poništiti herojsku borbu srpskog naroda od 1992. do 1995. godine.
Nova srpska demokratija (foto: www.nspm.rs) -
Nova srpska demokratija (foto: www.nspm.rs)

Pokoljenja djela sude - doktor Radovan Karadžić komandovao je odbranom srpskog naroda u borbi protiv onih koji su mučki udarali i 1914. i 1941. godine i spriječio da se ponovi genocid nad našim narodom. Iz te borbe, iz krvi svojih najboljih sinova, rodila se Republika Srpska - ističe se u saopštenju ove stranke koja okuplja Srbe u Crnoj Gori.

U saopštenju se dodaje da je time Karadžić "ispunio svoj cilj i dug prema srpskom narodu i tu činjenicu ne mogu poništiti niti umanjiti namještaljke antisrpskog Haškog suda".

Iz Nove srpske demokratije ocjenjuju da se teror nad Srbima u Haškom sudu odvija od njegovog formiranja, navodeći da je presudom kojom je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove osudio Karadžića na doživotni zatvor, ova antisrpska institucija još jednom pokazala da nema veze sa pravom i pravdom.

- Јasno je da ovakva brutalna osuda za osnivača Republike Srpske nije samo suđenje njemu već i pokušaj suđenja Republici Srpskoj - najvećoj tekovini našeg naroda poslije 1918. godine - naglašava se u saopštenju.

Iz Nove srpske demokratije ističu da nemaju dileme da će ova presuda biti korišćena dominantno u tom pravcu, kao što su oslobađajuće presude, kako se navodi, dokazanim zločincima - Antu Gotovini, Naseru Oriću, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju bile vjetar u leđa državnim tvorevinama i lažnim državama na prostoru bivše SFRЈ u čijim osnivanjima su učestvovali.

Nova srpska demokratija naglašava da je lako dokazati da je Haški sud antisrpska tvorevina, pojašnjavajući da je dovoljno sabrati godine zatvora na koje su osuđeni srpski državnici, političari, oficiri i vojnici, te uporediti sa presudama Bošnjacima, Hrvatima i Albancima.

- To je primjer o kakvom je ruganju pravdi riječ. U tom kontekstu posmatramo i ovu presudu prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću - ističe se u saopštenju.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.