latinica  ћирилица
20/03/2019 |  20:05 | Autor: RTRS

Talić posjetio poljoprivrednike na Manjači

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić sa saradnicima posjetio je danas sela na platou Manjače i porazgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima na ovom dijelu banjalučke gradske teritorije.
Talić posjetio poljoprivrednike na Manjači - Foto: RTRS
Talić posjetio poljoprivrednike na ManjačiFoto: RTRS

Talić je posjetio imanje Milana Lazičića u Gornjim Lusićima, poljoprivrednog proizvođača koji živi na 1.000 m nadmorske visine, na krajnjem jugu banjalučke gradske teritorije, u želji da sazna sa kojim se sve poteškoćama suočava ova porodica koja se bavi stočarstvom.

U toku posjete selima na platou Manjače, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, obišao je i poljoprivredna gazdinstva Dragoslava Savanovića i Drage Ilića u Lokvarima.

- Zahvalni smo predsjedniku gradske skupštine što je i pored niskih temperatura i snježnog pokrivača, posjetio ovaj dio banjalučke teritorije. Ovom prilikom smo upoznali predsjednika, sa problemom prepumpne stanice u Gornjim Lusićima, zbog koje domaćinstva u tom selu još uvijek nisu snabdjevena pitkom vodom - rekao je Savanović.

Poljoprovredni proizvođač iz Lokvara Drago Ilić je naglasio da je bilo govora i o podsticajima poljoprivrednim proizvođačima na ovom prostoru, ali i o planovima mještana sela na Manjači, u oblasti turizma

– Obišli smo danas nekoliko poljoprivrednih prozivođača u Lokvarima i Gornjim Lusićima, u selima koja se nalaze na najvišoj nadmorskoj visini, a pripadaju banjalučkoj gradskoj teritoriji. Bila je to prilika da saznamo sa kojim se poteškoćama suočavaju naši poljoprivrednici na ovom prostoru, ali i da porazgovaramo o mjerama koje Grad Banjaluka preduzima na podsticanju poljoprivredne proizvodnje. Razgovarali smo i o projektima mini sirana i mlijekomata čiju realizaciju već duže vrijeme zagovaramo, rekao je nakon obilaska sela na platou Manjače - iostakao je Talić.

On je napomenuo da pored poljoprivrede, ovaj dio banjalučke gradske teritorije ima velike potencijale u oblasti turizma, da bez velikih ulaganja Manjača može biti banjalučki Zlatibor.

Talić je naglasio da je sa konkretnim prijedlozima, upravo na ovu temu i predstavnicima Turističke organizacije sugerisao, na posljednjem skupštinskom zasjedanja tokom rasprave o stanju turizma na području grada.

Izvor: www.glasbanjaluke.net