latinica  ћирилица
20/03/2019 |  22:42 ⇒ 22:46 | Autor: RTRS

Remi Njemačke i Srbije

Fudbalska reprezentacije Srbije odigrala je neriješeno sa Njemačkom (1:1) u prijateljskom meču u Volfsburgu. Strijelac gola za "orlove" bio je Luka Јović.
Luka Јović, strijelac prvog gola (foto: FSS) -
Luka Јović, strijelac prvog gola (foto: FSS)

Dobra predstava fudbalera Srbije, koji nisu imali provjera od kraja uspješno odrađene Lige nacija, a već u ponedjeljak ih očekuje duel kvalifikacija za EURO, kada u Lisabonu gostuju aktuelnom šampionu Evrope, selekciji Portugala. 

Selektor Mladen Krstajić u ovom meču nije mogao računati na nekoliko standardnih igrača, poput Nemanje Matića, Aleksandra Kolarova, Aleksandra Mitrovića, Ljubomira Fejse, Aleksandra Prijovića, Duška Tadića. Ali neke nove snage ostavile su odličan utisak i najavili uspješne kvalifikacije.

Srbija je povela pogotkom Luke Јovića u 12. minutu, koji je postigao svoj prvenac, kada je bio najsnalažljiviji poslije kornera i glavom zatresao mrežu Nojera.

Do kraja poluvremena Ljajić, Lazović i Milenković propustili su dobre prilike, a u nastavku meča "panceri" očekivano preuzimaju inicijativu. 

Do izjednačelja dolaze u u 69. minutu kada pogađa Leon Gorecka udarcem sa 15-ak metara.

Mogla je Njemačka možda i do pobjede, ali na golu "orlova" sjajan je bio Marko Dmitrović, koji je sa nekoliko fantastičnih intervencija nagovijestio da bi Srbija konačno mogla dobiti pravog čuvara mreže među stativama.

Sjenu na dobru igru Srbije donekle je pokvario Nemanja Pavkov, koji je u svom debitanskom nastupu u sudijskoj nadoknadi bespotrebno zaradio crveni karton poslije jednog neopreznog starta.