latinica  ћирилица
22/03/2019 |  10:19 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Borac m:tel bez bijele zastave u Rumuniji (FOTO)

Rukometaši Borca m:tel otputovali su u ranim jutarnjim časovima za Rumuniju, gdje ih u subotu od 16.30 časova očekuje okršaj sa ČSM Bukurešt, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Čelendž kupa.
Rukometaši Borca otputovali u Rumuniju - Foto: RTRS
Rukometaši Borca otputovali u RumunijuFoto: RTRS

Iako je plasman među osam najboljih ekipa ovog evropskog takmičenja odličan rezultat, Borčevi rukometaši ne žele na tome stati, nego dobrim rezultatom u Rumuniji, protiv prvog favorita za osvajanje trećeg po vrijednosti evropskog trofeja, napraviti dobru uvertiru za revanš u Banjaluci i novi podvig.

Ipak, respekta među "crveno-plavima" ne nedostaje, prvenstveno zbog toga šta je naredni rival u dobroj formi, vezao je četiri pobjede.

- U posljednjem kolu pobijedili su na teškom gostovanju ekipi Baia Mare i to ubjedljivom razlikom. Prije dva, tri kola pobijedili su Dinamo Bukurešt, učesnika Lige šampiona. ČSM je jaka ekipa, posebno u odbrani. Imaju mnogo reprezentativaca, tu je dosta poznatih igrača koji su dugo igrali Ligu šampiona. Glavne snage su im taj lijevi i srednji bek Tešeira, Brazilac koji je do posljednjeg Svjetskog prvenstva bio prvi srednji bek reprezentacije Brazila. Pivot je Pozer, koji je prvi pivot Brazila, a tu je i Timencev, Rus sa španskim državljanstvom kojeg smo upoznali u SEHA ligi, gdje je igrao za Meškov Brest. U zadnje vrijeme je bio povrijeđen iranski reprezentativac Esteki, koji je prošle sezone bio par puta u timu kola Lige šampiona. Ne znam hoće li igrati, ako bude igrao biće još svestraniji i još nezgodniji - rekao je trener Banjalučana, Mirko Mikić. 

Prema njegovim riječima, Borac će pokušati da nađe slabosti protivnika.

- Sigurno je da svaka ekipa ima svoje slabosti. Јedna od njih je umor, s obzirom da imaju sličan tempo kao mi. Druga je što čitajući neke intervjue vidim da su sigurni u pobjedu. To može biti mač sa dvije oštrice. Pokušaćemo preko našeg motiva da dođemo do dobrog rezultata – poručio je Mikić.

Rukometaši Borca otputovali u Rumuniju (Foto: RTRS)

Paklen ritam utakmica, nažalost, ostavio je posljedice na tim Borca m:tel.

-  Dejan Unčanin i Goran Daničić su sinoć zbog povrede napustili teren. Goran se već duže žali na povredu gluteusa, Dejan je dobio udarac u koljeno. Dan prije odlaska u Gračanicu mladi Marko Lukić je povrijedio palac na ruci i neće putovati. Imamo sitnih povreda. Pokušaćemo to riješiti i spremiti se da se to ne osjeti u subotu – istakao je trener Banjalučana.

Zbog toga, kako je napomenuo, doći će i do promijena u igri, jer mu je smanjena rotacija, posebno kada je u pitanju igra u odbrani.

- Vjerovatno ćemo morati da izađemo nešto dublje nego inače. Do sada smo najčešće igrali 6-0 u odbrani, ali sada ćemo morati izlaziti dublje prema Timencevu i Tešeiri. Moraćemo da igramo brzo. Mnogo su viši od nas, mijenjaju dva igrača u odbrani-napadu i biće prostora za brzi centar. Ako Daničić bude maksimalno spreman, on je dosta brz i može da im napravi problema u kombinaciji sa Dakićem. Zbog visine, na sredini su praktično neprobojni i moraće se igrati brzi centar, sa mnogo kretnji, ukrštanja, pokušati sa bočnih pozicija doći do pogotka – najavio je Mikić.