latinica  ћирилица
22/03/2019 |  11:56 ⇒ 12:04 | Autor: SRNA

Banjaluka: Počela izgradnja kružnog toka na Laušu (FOTO)

U banjalučkom naselju Lauš danas je počela izgradnja kružnog toka u vrijednosti 650.000 KM, kojim će biti znatno olakšan saobraćaj na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica, na raskrsnici izuzetno prometne Karađorđeve i Ulice Јovana Raškovića.
Gradnja kružnog toka na Laušu (Foto:twitter) -
Gradnja kružnog toka na Laušu (Foto:twitter)

Investitor je preduzeće Putevi Republike Srpske, izvođač preduzeće Kozaraputevi, a rok za izvođenje radova je 90 dana.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je novinarima da je ovo jedan od najvažnijih poslova u saobraćaju na području grada, s obzirom da je riječ o veoma frekventnoj lokaciji.

On je istakao da bi kružna raskrsnica trebalo da olakša saobraćaj i dodao da je očekivana dugi niz godina.

Radojičić je rekao da je ovo zajednički posao preduzeća Putevi Republike Srpske i grada Banjaluka.

On je pozvao građane da u narednih par mjeseci imaju strpljenja i koriste alternativne pravce - preko Ulice Ranka Šipke ili preko Pobrđa, navodeći da će dio saobraćaja biti preusmjeren prema Zelengorskoj.

- Ovo je usko grlo i nema puno prostora da se naprave neke intervencije, saobraćaj će se odvijati jednom trakom - dodao je Radojičić.

Vršilac dužnosti direktora Putevi Republike Srpske - Nenad Nešić rekao je novinarima da se u narednih par mjeseci očekuje nova, savremena saobraćajnica sa četiri kraka.

Nešić je izrazio očekivanje da će izvođač posao završiti i prije ugovorenog roka.

Predstavnik preduzeća Kozaraputevi Dejan Gaković rekao je da je ovo frekventna raskrsnica, ali da će se truditi da ispoštuju rok.