latinica  ћирилица
22/03/2019 |  13:54 ⇒ 19:31 | Autor: SRNA

Odron u rudniku kod Srebrenice, zatrpana dva rudara (FOTO)

U jamskom kopu Braćan Rudnika Boksit na području Srebrenice odronila se veća količina materijala koja je zatrpala rudare Slavišu Žugića /44/ iz Milića i Branislava Ostojića /30/ iz Zvornika, saopšteno je iz kompanije Boksit.

U saopštenju se navodi da je riječ o kvalifikovanim i iskusnim rudarima.

Nesreća se dogodila oko 10.00 časova kada se na rudare obrušila veća količina materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

- Odmah nakon saznanja, direktor Sektora Rudarstvo Dragan Simić obavijestio je republičke rudarske i geološke inspektore koji su već u popodnevnim časovima bili na licu mjesta - navodi se u saopštenju.

Srebrenica - Boksit Milići (Foto: SRNA)

Predsjednik kompanije Boksit Rajko Dukić odmah je o svemu obavijestio komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i Policijsku upravu u Zvorniku.

- Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se ubrzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara - dodaje se u saopštenju.

Nadležni inspektori izvršili su uviđaj i očekuje se da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće, dodaje se u saopštenju.

Radna jedinica Podzemna eksploatacija Braćan posluje u okviru sektora Rudarstvo kompanije Boksit Milići.