latinica  ћирилица
23/03/2019 |  12:01 ⇒ 12:03 | Autor: RTRS

Počeo "Banjaluka dog šou" (FOTO)

U Banjaluci je danas počela dvodnevna Međunarodna kinološka manifestacija "Banjaluka dog šou 2019" na kojoj učestvuje 1.262 pasa iz 18 zemalja.
Počeo "Banjaluka dog šou" - Foto: RTRS
Počeo "Banjaluka dog šou"Foto: RTRS

Otvarajući manifestaciju, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je da je ova manifestacija od velikog značaja za grad Banjaluku i u turističkom smislu, jer su popunjeni smještajni kapaciteti.

- Ovdje se okupilo dosta prijatelja i mi danas slavimo prijateljstvo između čovjeka i psa, a samim tim kroz to prijateljstvo doveli smo mnogo prijatelja iz drugih zemalja, čak i iz Čilea, što dovoljno govori o međunarodnom karakteru ove manifestacije - istakao je Talić.

Direktor izložbe "Banjaluka dog šou 2019" Siniša Danjko rekao je da na ovoj učestvuje 1.262 psa i da je Banjaluka prepoznata kao dobar organizator ove manifestacije.

"Banjaluka dog šou"  (Foto: RTRS)

On je rekao da Kinološko društvo "Dragan Stanković" treću godinu zaredom organizuje sve bolju manifestaciju, što potvrđuje činjenica da su prije dvije godine imali 600, a prošle godine 800 pasa.

Na manifestaciji učestvuju međunarodne kinološke sudije iz Rusije, Bugarske, Slovačke, Hravtske i BiH.

Tokom dva dana manifestacije sudije će ocjenjivati više od 1.000 različitih pasmina.

Ovaj kinološki spektakl organizovali su Kinološko društvo "Dragan Stanković" Banjaluka" i Kinološki savez Republike Srpske.