latinica  ћирилица
23/03/2019 |  16:37 ⇒ 16:49 | Autor: SRNA

Protest u Pljevljima: Smjena vlasti i ostavka Đukanovića

Opozicione stranke Demos, Demokrate i Crnogorska danas su u Pljevljima održale protest na kojem je istaknuto da je prvi zadatak opozicije da smijeni aktuelnu vlast i da zahtijeva ostavku predsjednika Crne Gore Mila Đukanović.
Opozicione stranke u Pljevljima održale protest - Foto: SRNA
Opozicione stranke u Pljevljima održale protestFoto: SRNA

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić rekao je da Đukanović mora podnijeti ostavku i da će to biti prvi korak.

- Ako ne bude htio samovoljno, probuđena svijest građana će to učiniti - poručio je Lekić.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević rekao je da vlast ovih dana "problematizuje razloge građanskih okupljanja", ali da njihova borba neće stati dok ne izgrade funkcionalnu pravnu državu.

- Ustali smo jer želimo da u svojoj državi normalno živimo od svog rada. Želimo državu u kojoj su zaštićena sva prava, gdje vlada zakon, a ne sila jačeg - istakao je Pavićević.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić ocijenio je da se završava 30 godina "mraka i pakla" i da ponovo dolazi "era bratstva, jedinstva, sloge, poštenja, slobode, dostojanstva, ekonomskog oporavka i pobjeda svih građana Crne Gore".

Po završetku skupa, kolona građana predvođena liderima stranaka i nezavisnim intelektualcima prošetala je ulicama Pljevalja.

Okupljeni su se nakon završetka protesta uputili za Podgoricu gdje će se od 18.00 časova pridružiti građanskom protestu "Odupri se - 97.000".

Protestom "Gotov je! Ne boj se" nastavljena je realizacija "Plana vaninstitucionalnog djelovanja" čiji je cilj osnaživanje građanskog protesta "Odupri se - 97.000" koji će večeras biti održan u Podgorici.