latinica  ћирилица
23/03/2019 |  18:30 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Sajam automobila u Beogradu

Na Beogradskom sajmu automobila, najvećem u jugoistočnoj Evropi, izlaže i Optima grupa iz Republike Srpske, i to proizvode koji su u svom segmentu konkurentni i među automobilskom elitom. Kao i svake godine, svi brendovi predstavili su najbolje što imaju.

Ljubitelji automobila već su izračunali da za najskuplji auto na sajmu, "bentli kontinetal" mogu kupiti 33 najjeftinija, odnosno - dačije sandero. Niko od posjetilaca nije propustio da bar fotografiše rols-rojsov terenac, zadovoljni što imaju priliku da vide automobil nazvan po najskupljem dijamantu na svijetu.

Dok kod najviše klase uglavnom sijevaju blicevi, kod niže i srednje, sijevne i novčanik. Za razliku od prvih koji se stidljivo zagledaju sa strane, kod drugih se otvaraju gepeci, haube, provjerava prostor za noge. Vode se pregovori i nude rate, za većinu, uglavnom i jedini način da dođu do novog automobila.

Optima grupa, na sajmu predstavlja jedinu rafineriju u regiji koja posjeduje sopstvenu baznu sirovinu za proizvodnju.

U Beogradu su ove godine moglo vidjeti 40 premijera, poput Be-eM-Ve x7, ali za razliku od prošle godine, gotovo da nije bilo električnih modela i činjenica je da se nisu primili kod srpskih vozača. Do sada je tek 200 takvih vozila registrovano u Srbiji.