latinica  ћирилица
23/03/2019 |  19:19 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Nastavljena potraga za Savom Đukićem

U Istočnom Sarajevu nastavljena je potraga za 79-ogodišnjim Savom Đukićem koji je nestao prije 10-ak dana. Pripadnici Civilne zaštite danas su pretraživali teren na širem području Kozarevića gdje je Đukić živio.

Od Petrovića preko Kozarevića ka Lukavici i Tilavi - pripadnici Civilne zaštite Srpske zajedno sa Gorskom službom spasavanja iz Foče i sa Јahorine, te federalne civilne zaštite i mještanima i danas su češljali teren u potrazi za Savom Đukićem.

- Danas ćemo koristiti i dron da snimimo teren koji ima vertikalne kosine na novom putu koji vodi za Јahorinu. Imamo u planu da pretražimo sav dio prema Lukavici i Tilavi. Teren nije težak, čista je šuma, pristupačan je i imamo vizuelni kontakt - rekao je Nenad Ikonić, šef potrage – Republička uprava Civilne zaštite.

Nestanak Save Đukića prijavljen je policiji 13.marta, a posljednji put viđen je 10.marta u ulici Vuka Karadžića u Lukavici u koju je svakodnevno dolazio.

- Navodno, taj dan su ga ljudi viđali da je šetao, hodao po Lukavici. Gdje je otišao niko dalje ne zna. Molimo ako iko išta zna da obavijesti porodicu, policiju, bilo kog, imaju brojevi telefona - poručila je Dragana Vukmanović, kćerka.

Dosadašnje potrage nisu dale rezultata, iako Civilna zaštita traga po svakoj informaciji koju dobije. Ono što je specifično jeste da je Đukić uvijek išao sa crnim psom kratke dlake sa obilježjem na uhu.

- Uvijek je taj pas bio s njim, bio mu je vjeran i očekivali smo bar da će ga neko prepoznati. Bio je specifičan. Mještani govore da je uvijek šetao sa svojim psom, a evo već 10. dan nema ni njega ni psa - istakla je Biljana Pajić, pomoćnik direktora RUCZ za organizaciju, planiranje i obuku.

Iz Civilne zaštite poručuju da se potraga nastavlja, pregledaju se snimci napravljeni dronom, a biće zatraženi i snimci nadzornih kamera sa nekoliko lokacija.