latinica  ћирилица
24/03/2019 |  08:35 | Autor: B92

Čović: Teška utakmica, igrali smo kao tim

Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović, nakon trijumfa izjavio je da mu je drago što je potvrdio riječi Andree Trinkijerija da je košarkaš koji mijenja utakmicu.
Filip Čović - Foto: sportskacentrala.com
Filip ČovićFoto: sportskacentrala.com

- Teška utakmica, očekivali smo to, ali nismo očekivali da će biti ovoliko teška u smislu potrošnje. Par nas je na kraju zaradilo neke sitne povrede, a najbitnije je da smo poveli sa 1:0 - rekao je Cović novinarima poslije meča.

On se osvrnuo i na igru cijelog tima Crvene zvezde.

- Mi smo ijgodine igrali kao tim i nastavili smo da igramo kao tim. U svakoj utakmici neko drugi je iskakao u prvi plan, vidjeli smo da možemo da igramo sa 12 igrača, to nas krasi tokom cijele sezone - rekao je.

Na pitanje o čemu je razmišljao u finišu, u kome je blistao, Čović kaže:

- Što manje razmišljate, to bolje. Јednostavno smo, igrali košarku. Pokušali smo da u datom trenutku odigramo najbolje, a ovakve utakmice se dobijaju na energiju. Bilo je dosta poena. Energija, želja, volja ne sme da manjka u ovakvim utakmicama.

Čović je komentarisao izjavu trenera Partizana Andree Trinkijerija koji ga je nazvao "gejmčendžerom" - igračem koji mijenja utakmicu.

- Vidio sam tu izjavu, hvala mu. Danas se tako zadesilo i hvala Bogu na tome - kazao je košarkaš crveno-belih.

Čović je istakao i da će o drugoj utakmici pričati kada dođe vrijeme za to.

- Za sedam dana ćemo da pričamo, a što prije da izađemo iz ove utakmice. Kad izađemo iz svlačionice da zaboravimo ovu utakmicu iako je to teško. Moramo da se pripremimo za narednu utakmicu koja je u subotu - zaključio je Čović.