latinica  ћирилица
24/03/2019 |  11:07 ⇒ 11:23 | Autor: SRNA

Zvornik: DŽudistima "Srpskog sokola" pet naslova prvaka BiH

DŽudisti DŽudo kluba "Srpski soko" iz Zvornika osvojili su pet zlatnih medalja na Prvenstvu BiH za mlađe pionire i kadete, koje je održano u Bihaću, potvrdio je danas Srni predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović.
Zvornik džudisti - Foto: SRNA
Zvornik džudistiFoto: SRNA

U generalnom plasmanu ovog prvenstva, mlađi pioniri i pionirke zauzeli su drugo mjesto, kadetkinje četvrto, a kadeti peto mjesto.

Pavlović je rekao da su u pojedinačnoj konkurenciji kadeta i kadetkinja prvo mjesto osvojile Nikolina Popović i Milica Јevrić, drugo mjesto Marko Rosuljaš, a treće Nikola Grabovica, Andrea Savić, Vukašin Mišić, Nikola Kretija i Zorica Petrović.

U pojedinačnoj konkurenciji mlađih pionira i pionirki prvo mjesto osvojile su Teodora Bošković, Јovana Novaković i Pavle Gurdeljević, drugo mjesto Nikolina Rosuljaš i Marija Luledžija, a treće Luka Bunijevac i Kristina Јasiković.

Pavlović, koji je jedan od trenera u DŽudo klubu "Srpski soko", rekao je da je na jučerašnjem prvenstvu učestvovalo oko 250 takmičara, koji su se prethodno na entitetskim takmičenjima plasirali za učešće na ovom prvenstvu.

On je dodao da su džudisti, koji su osvajili prva i druga mjesta, stekli pravo da se takmiče na Balkanskom prvenstvu.

Takmičenje su vodili treneri Dane Pepić, Igor Kikić, Suzana Tripković, Dragan Božović i Ognjen Pavlović, dok je tehnička podrška bio Stanimir Kretija.