latinica  ћирилица
24/03/2019 |  13:52 | Autor: RTRS

U ponedjeljak poslije podne naoblačenje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u prvom dijelu dana očekuje pretežno sunčano, a popodne naoblačenje sa kišom i padom temperature vazduha, pa će uveče u planinama početi da pada snijeg.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Kiša će prvo mjestimično početi da pada na sjeverozapadu, a u večernjim časovima će i u većini sjevernih, istočnih i centralnih, a u planinama će preći u snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od tri do devet, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen, dok će u drugom dijelu dana biti u padu.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

Meterolozi su za utorak, 26. marta, najavili hladnije vrijeme sa kišom u nižim, a snijegom u brdsko-planinskim predjelima. Tokom dana na zapadu i sjeveru padavine će prestati i doći će do smanjenja oblačnosti, dok se u ostalim krajevima očekuje slabljenje padavina. Najviša dnevna temperatura od dva do deset, na jugu do 15, a u planinama do nula stepeni.

Za srijedu, 27. marta, najavljeno je promjenjivo oblačno i uglavnom suvo i hladnije vrijeme, samo je na istoku u planinama moguće provijavanje slabog snijega. Prema večeri na krajnjem sjeverozapadu može pasti malo kiše. Temperatura se neće mijenjatu u odnosu na ponedjeljak.

Sunčano i malo toplije očekuje se u četvrtak, 28. marta. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 13, na jugu 17, a u planinama oko osam stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava vedro vrijeme.