latinica  ћирилица
24/03/2019 |  21:45 | Autor: RTRS

Građani tražili, odbornici podržali: Hoće li Ulica Gavrila Principa imati dvije saobraćajne trake?

Ukinuti pojedina parking mjesta u Ulici Gavrila Principa, izgraditi hipodrom, te pojačati kontrolu nad ugostiteljskim objektima, glase samo neki od niza zahtjeva koje su građani Bijeljine uputili odbornicima SNSD-a u Skupštini grada, piše portal Infobijeljina.
Ulica Gavrila Principa u Bijeljini (Foto: infobijeljina) -
Ulica Gavrila Principa u Bijeljini (Foto: infobijeljina)

Ovakva praksa, da građani iznose svoje ideje i zahtjeve odbornicima, nedavno je zaživjela, a šta će od toga biti i realizovano, odlučiće gradska vlast.

Sama ideja potekla je iz Kluba odbornika SNSD-a, koji smatraju da građani Bijeljine trebaju pojačati komunikaciju sa političarima koji su izabrani da zastupaju njihove interese.

- Građanima Bijeljine data je mogućnost da učestvuju u radu Skupštine, poboljšaju komunikaciju i dovedu do realizacije određenih nedostataka koje muče stanovnike drugog po veličini grada u Republici Srpskoj - rekao je Aleksandar Đurđević /SNSD/ za portal InfoBijeljina dodajući da je ovo Skupština svih građana Semberije i da građani treba da učestvuju u radu.

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata Bijeljina navode da je primjetan veliki odziv građana, te da svakodnevno pristižu nova pitanja i prijedlozi.

- Na prethodne tri sjednice imali smo 30 upućenih odborničkih inicijativa i pitanja. Ova praksa se čini veoma dobrom pa ćemo nastaviti da je primjenjujemo - dodaje Đurđević.

Јedna od inicijativa upućenih gradonačelniku i nadležnom odjeljenju je bila uspostavljanje dvije saobraćajne trake u ulici Gavrila Principa.

- Podnosim inicijativu da se ukinu parking mjesta u Ulici Gavrila Principa u pravcu od kružnog toka do Bost marketa i da se uspostave dvije saobraćajne trake. Smatram da bi se na taj način smanjile svakodnevne saobraćajne gužve, a broj parking mjesta se ne bi značajno smanjio - stoji u inicijativi.

Aleksandar navodi i da Gradska uprava podržava inicijative i glasa "ZA", ali veliki problem predstavlja realizacija.

- Većina u Skupštini grada podržava sve ono što je dobro za građane, daju glas “ZA“. Međutim, problem je realizacija toga. Očigledno je da ono glasaju da ih mi ne bismo prozivali, ali se te inicijative rijetko ili nikako ne implementiraju - zaključio je Đurđević.

Izvor: infobijeljina.com