latinica  ћирилица
25/03/2019 |  11:21 | Autor: SRNA

Podignuta optužnica zbog šverca drogom

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri državljanina Crne Gore zbog neovlaštenog međunarodnog prometa drogom.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Optužnica je podignuta protiv Radojice Baćovića, Marka Krtolice, Nikole Vemića i Milorada Koprivice, koji se po rješenju Suda BiH nalaze u pritvoru od 7. decembra prošle godine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni se terete da su kao pripadnici grupe za organizovani kriminal sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi, vršili prevoz, prodaju, držanje, posredovanje i međunarodni promet droge kanabis.

Prema navodima optužnice, Baćović je krajem novembra 2018. godine dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatim licem iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje droge iz Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi, u graničnom pojasu opštine Bileća, na lokalnom putu Crkvice /Crna Gora/-Korita /BiH/, krećući se iz smjera Crne Gore u BiH, zaustavljeni i spriječeni od strane službenih lica Granične policije BiH, a nakon izvršenog pretresa automobila koje su koristili pronađeno je i oduzeto ukupno 210 kilograma kanabisa.

Optuženi se terete za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet droge.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.