latinica  ћирилица
25/03/2019 |  13:08 ⇒ 13:09 | Autor: B92

Đoković: Da budem iskren, izgubio sam fokus

Najbolji teniser Srbije i svijeta Novak Đoković bio je vrlo samokritičan poslije meča sa Argentincem Federikom Delbonisom. Uz pohvale protivniku, Novak je istakao da je u jednom djelu meča izgubio koncentraciju što je njegov suparnik umalo iskoristio da načini iznenađenje na turniru u Majamiju.

Poslije velike borbe u tri seta Novak Đoković je savladao Argentinca Federika Delbonisa sa 2:1 po setovima 7:5, 4:6, 6:1 i plasirao se u osminu finala turnira u Majamiju.

- Da budem iskren, izgubio sam fokus. Trebalo je da budem mentalno jači u prvom setu i na kraju drugog. Uspio sam da igram veoma dobro u posljednjim gemovima prvog seta, da napravim brejk i povedem, ali sam onda odigrao nekoliko loših - rekao je Đoković.

Đoković je posebno naglasio odličnu igru Argentinca Federika Delbonisa.

- Svaka čast i Federiku. Kontrolisao je tempo, a ja sam se povukao. Nisam imao dubinu u udarcima i on je to iskoristio. Mislim da su prva dva ili tri gema trećeg seta bila odlučujuća. Borio sam se, trudio da budem pristutan i da povratim poziciju na terenu. Posljednja četiri gema su bila fantastična, tako da sam na dobar način završio - dodao je Novak.

I o narednom protivniku u osmini finala Robertu Bautisti-Agutu Đoković je imao samo riječi hvale kada je na insistiranje novinara analizirao njegov stil igre.

- Mislim da dobro udaram lopticu, samo mi je potrebno malo više konstantnosti, da držim visok nivo igre tokom cijelog meča. To će biti ono što će pobijediti u duelu sa Bautistom. On je jedan od tenisera koji vas tera da se oko svakog poena maksimalno potrudite. Ne pravi mnogo grešaka i trči dosta - zaključio je Đoković.