latinica  ћирилица
25/03/2019 |  13:58 ⇒ 14:08 | Autor: RTS

Haradinaj smijenio Vesnu Mikić zbog njenog stava o bombardovanju (FOTO)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smijenio je Vesnu Mikić sa mesta zamenika ministra pravde, navodeći da u kosovskoj vladi i kosovskim institucijama "nema mjesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji mogu da omalovažavaju zajedničke evroatlantske vrijednosti".

Vesna Mikić je na svom privatnom Fejsbuk nalogu, povodom 20 godina od NATO bombardovanja SR Јugoslavije, napisala "da je nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen namjerno planirani genocid od strane NATO alijanse".

Vesna Mikić

- U Vladi i institucijama Republike Kosovo nema mjesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji vrijeđaju zajedničke evroatlantske vrijednosti. Naročito kada je država Kosovo stvorena upravo na osnovu ovih vrijednosti. Izjava zamjenika ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, da je NATO bombardovanje bilo genocid nad srpskom državom i narodom, neprihvatljiva je i poklapa se sa govorom mržnje, sankcionisana Ustavom i zakonom. Stoga sam danas sa dužnosti otpustio zamjenicu ministra Mikićevu - napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu i objavio fotografiju odluke.

Mikićeva je na mjesto zamjenika ministra pravde u kosovskoj vladi imenovana na prijedlog Srpske liste.