latinica  ћирилица
27/03/2019 |  14:41 ⇒ 14:46 | Autor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje 23 migranta na području Ugljevika

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 23 lica afro-azijskog porijekla na području opštine Ugljevik koji su otkriveni kontrolom kombija sa registarskim oznakama BiH.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Migranti koji su otkriveni juče, nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Pakistana.

Dvoje državljana BiH dovodi se u vezu s ovim krijumčarenjem, a o događaju je obaviješten tužilac u Tužilaštvu BiH i u toku je dalji rad na ovom slučaju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su oduzeli tri falsifikovane putne isprave Italije, koje su na uvid dali državljani Irana.

Pregledom prtljaga, na drugoj liniji graničnih provjera, nađeni su originalni dokumenti na osnovu kojih je utvrđen njihov identitet. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo, stigli su letom iz Istanbula.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Prema njegovoj naredbi, falsifikovani dokumenti su privremeno oduzeti, a državljani Irana prekršajno procesuirani u skladu sa Zakonom o strancima i vraćeni u Istanbul.

Službenici Јedinice granične policije Gradiška juče su spriječili krijumčarenje 700 komada gela "kamagra", sredstva za potenciju, na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Krijumčarena "kamagra" pripadala je licu čiji su inicijali H.M.L. /21/, državljaninu Danske, koji je kontrolisan u kombiju, danskih registarskih oznaka.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem će nalogu protiv navedenog lica biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje, navedeno je u saopštenju.

Službenici Јedinice granične policije Dobrljin juče su lišili slobode lice čiji su inicijali R.K. /36/, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Mrkonjić Grad raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

Uhapšeni, koji je državljanin BiH, kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Kostajnica i predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.