latinica  ћирилица
03/04/2019 |  08:51 ⇒ 12:29 | Autor: SRNA

U Hercegovini 11 požara; U Bileći gori deponija

Na području istočne Hercegovine aktivno je 11 požara koji ne ugrožavaju stambene objekte i imovinu građana, rečeno je za Srnu u Regionalnom centru u Bileći Republičke uprave Civilne zaštite.
Požari u Hercegovini - Foto: RTRS
Požari u HercegoviniFoto: RTRS

Na području opštine Bileća aktivan je požar na gradskoj deponiji u mjestu Ljubišići, koji se bez građevinskih mašina ne može gasiti.

U opštini Ljubinje aktivan je požar trave i niskog rastinja u mjestima Krtinje i Žrvanj i širi se u pravcu planine Viduše, dok su se požari u mjestima Lugonjuša, Broćnik i Žabica spojili u jednu požarnu liniju i vode se kao jedan požar.

Na području opštine Gacko požar u selu Mrđenovići je odbijen od kuća, gori na nepristupačnom terenu i ne prijeti stambenim objektima građana. Požari u mjestima Lipnik, Braičevići i Cernica su i dalje aktivni i ne gase se zbog nepristupačnog terena.

Prema informacijama iz Centra, u opštini Nevesinje aktivni su požari u mjestima Koleško i Kovačići, kao i požar na pravcu Podgrađe-Šipačno.
Ovi požari ne ugrožavaju imovinu građana.

Na području Trebinja aktivan je požar u Trebinjskim brdima, koji ne ugrožava naselja, a u opštini Berkovići nema aktivnih požara.

Na području istočne Hercegovine sinoć je bilo aktivno 19 požara.