latinica  ћирилица
08/04/2019 |  08:32 ⇒ 17:19 | Autor: RTRS

Kovač: Mektić saradnik AID-a i OBA

Dragi moji ratni drugovi Cicko, Vasiću i drugi, poslah haber Glavnom odboru o izdajnicima Mektiću, Bosiću, Petroviću, Čaviću. I šta bi na današnji dan? Sve je tačno, samo njega nema, ali ima novi Govedarica, što znači da ste vi gotovi te da ste za praistoriju, kako izjavi mlađani Mektić, piše u svom tekstu ratni general Policije Srpske, Tomo Kovač.
Tomo Kovač - Foto: RTRS
Tomo KovačFoto: RTRS

Tekst prenosimo u cijelosti:

Meni ostaje samo da djeci objasnim šta je moderni poturica u liku i djelu Dragana Mektića.

Sada već davne 1993, 1994, 1995. godine, meni kao šefu Policije Republike Srpske predložiše Mektića, prvo za komandanta Posebnih jedinica za Prnjavor. Za mlade, koji ne znaju, to je rezervni sastav policije, koji su proizveli rat, kako Mektić objasni bosanskoj javnosti.

Čovjek se isticao u toj djelatnosti vodeći rezervni sastav policije. Ponovo mi predložiše unapređenje za šefa Policije i ja potpisah rješenje.

Dođe vrijeme da se sultanu moraju polagati računi za srpsku pobunu i Dragan Mektić promijeni vjeru za večeru i postade ministar, a po Bakiru još i kadija. Blagodeti poturice su da možeš biti ustanik, glup i papak, ali si vlah pa im to i ne smeta da talambasa po čaršiji kao ciganska mečka. Kao što to čini ovih dana.

Ubačen je u SDS, strašnu nacionalnu stranku, tako da djeca steknu sliku kako i ustanik hajduk može biti dobar za sultana samo da vjeru promijeni, ovo je za djecu za slikovnicu.

Sada za moje ratne drugove, pripadnike rezervnog sastava Policije Republike Srpske iz 1992. godine.

Hvala vam što ste viteški spasili srpski narod i napravili prostor da se oformi vojska i vlast Republike Srpske.

Znam dobro da su u komandnom sastavu bili Srbi komunjare, kao što sam i ja sam, ali smo prihvatili SDS kao pokret, a evo i danas ga moramo braniti.

Nemojte da vas razočara Mektićeva tvrdnja da je rezervni sastav policije proizveo rat. Kao komadant i policijski general kažem - to je apsolutno tačno.

Upravo oko ovih dana 1992. godine u Sarajevu, da nije bilo srpske policije, ne bi bilo rata, ali ne bi bilo ni Srba.

Svi bi završili u Kazanima ili Silosima. I njihov put bi odredio general Јuka Prazina i Mektićev drug Osmica.