latinica  ћирилица
09/04/2019 |  18:36 ⇒ 21:39 | Autor: SRNA

Pojačana kontrola migranata na stanicama

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić izjavio je za Srnu da od večeras počinje operativna akcija u okviru koje će inspektori ove službe na terenu vršiti pojačanu kontrolu migranata koji pokušavaju ući u voz prema Unsko-sanskom kantonu, s ciljem provjere da li su registrovani i od njih uzeti biometrijski podaci.
Migranti (arhiv) - Foto: RTRS
Migranti (arhiv)Foto: RTRS

- Želimo da pomognemo da, radi bezbjednosti građana u Unsko-sanski kanton, ne dolaze lica koja nisu biometrijski obrađena. Treba da se uzmu biometrijski podaci tih lica i da se registruju, nakon čega ih možemo usmjeriti na privremene prihvatne centre gdje ima mjesta - rekao je Ujić.

On je naglasio da inspektori Službe za poslove sa strancima ne mogu uskratiti slobodu kretanja migrantima u BiH.

- Od večeras sprovodimo mjere legitimisanja da bi ilegalne migrante koji pokušavaju ući u voz prema Unsko-sanskom kantonu u potpunosti iskontrolisati i svi koji ne budu bili prijavljeni biće uzeti biometrijski podaci i prijavljeni Službi za poslove sa strancima - pojasnio je Ujić.

On je naveo da će inspektori sprovoditi mjere pojačane kontrole migranta na autobuskim i željezničkim stanicama u mjestima u kojima imaju direktne linije prema Bihaću.

- Iz Trebinja i Bijeljine nema direktne linije prema Bihaću - dodao je Ujić.