latinica  ћирилица
25/04/2019 |  09:15 ⇒ 10:20 | Autor: RTS

NBA: Harden odveo Hjuston dalje, "brejk" Klipersa protiv Voriorsa (VIDEO)

Košarkaški Hjustona eliminisali su Јutu džez rezultatom 4-1 i plasirali se u polufinale Zapadne konferencije. Hjuston je slavio 100:93 u petom meču i prošao dalje, a u borbi za finale konferencije sastaće se sa pobjednikom serije između Golden stejta i Los Anđeles klipersa. Klipersi su napravili "brejk" u petom meču (129:121) i smanjili na 3-2 u ukupnom rezultatu.
NBA - Foto: ilustracija
NBAFoto: ilustracija

Hjuston je očekivano prošao dalje, iako u petoj utakmici nije napadački bio previše raspoložen, ali je i to bilo dovoljno za četvrti trijumf.

Ekipe su se tokom utakmice nekoliko puta smjenjivale u vođstvu, da bi početkom četvrte četvrtine Roketsi stigli do prednosti, koju su do kraja uspjeli da sačuvaju.

Ponovo je u redovima svoje ekipe najbolji bio DŽejms Harden sa 26 poena (10-26 iz igre, 3-12 za tri), uz po šest skokova i asistencija. Pratio ga je Klint Kapela koji je upisao dabl-dabl (16 poena i 10 skokova), dok su Kris Pol i Erik Gordon dodali po 15 poena.

Na drugoj strani, najistaknutiji je bio Riki Rubio sa 17 poena i 11 asistencija, odnosno O'Nil sa 18 poena, dok je potpuno podbacio Donovan Mičel. Plejmejker Јute je za skoro 40 minuta na parketu postigao 12 poena, ali je promašio 18 od 22 šuta iz igre, odnosno svih devet pokušaja za tri poena.

U "Orakl areni" vidjeli smo veoma efikasnu utakmicu i dramatičnu završnicu, u kojoj su srećniji i koncentrisaniji bili gosti.

Voriorsi su u prvoj četvrtini ubacili čak 41 poen, ali su "žilavi" Klipersi odgovorili u drugih 12 minuta, taj dio igre dobili sa 34:22 i na odmor otišli sa prednošću.

Sve do samog finiša je vodila ekipa Doka Riversa, odgovorio je Kevin Durent i vratio egal, ali je potom na scenu stupio Lu Vilijams, koji je serijom poena donio trijumf gostima.

Upravo je Vilijams bio najbolji pojedinac kod Klipersa – duel je završio sa 33 poena (12-19 iz igre), uz četiri uhvaćene lopte i 10 uspješnih dodavanja. Sjajnu podršku pružio mu je Danilo Galinari sa 26 poena, dva više od Montrezla Herela.

Aktuelnom šampionu NBA lige nije pomogla ni rekordna partija Kevina Durenta, koji se zaustavio na 45 poena i po šest skokova i asistencija. Јedini dvocifreni u timu Stiva Kera bili su još Stef Kari sa 24, odnosno Klej Tompson sa 22 poena.

Hjuston sada čeka pobjednika ove serije, a šesti duel na programu je u noći između petka i subote.

NBA – plej-of:

Hjuston rokets – Јuta DŽez 100:93
Golden stejt voriors – Los Anđeles klipers 121:129