latinica  ћирилица
25/04/2019 |  11:58 ⇒ 12:51 | Autor: SRNA

Čestitke povodom Vaskrsa

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je najveći hrišćanski praznik Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavim vjernicima.
Zastava Republike Srpske -
Zastava Republike Srpske

- Neka nam radost Hristovog vaskrsenja u danima ovog praznika nad praznicima podari mir, ispuni nas istinskim hrišćanskim vrijednostima i pruži nam vjeru da savladamo iskušenja - poručila je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je poželjela svima da ovaj hrišćanski praznik provedu u radosti, praštanju i slozi, uz pozdrav "Hristos voskrese - vaistinu voskrese! - saopšteno je iz kabineta predsjednice Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnom narodu srpskom čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa, sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

Višković je u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime poželio da ovaj praznik bude podstrek za svako dobro djelo kako na ličnom, tako i opštem planu izgradnje i napretka društva.

- Neka ovaj sveradosni praznik bude podstrek za svako dobro djelo, kako na ličnom, tako i opštem planu izgradnje i napretka našeg društva; njezi i očuvanju našeg identiteta, ali i usvajanja svih zdravih i istinski korisnih civilizacijskih dostignuća i vrijednosti! Hristos vaskrse - vaistinu vaskrse - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.