latinica  ћирилица
25/04/2019 |  12:47 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Raspisan tender za izradu projekta novog mosta u Srpskim toplicama

U okviru intenzivnih priprema za gradnju novog mosta u Srpskim toplicama, ovih dana raspisan je tender za izradu glavnog projekta mosta.
Most u naselju Srpske toplice - Foto: SRNA
Most u naselju Srpske topliceFoto: SRNA

Posao izrade projektne dokumentacije za izgradnju mosta preko rijeke Vrbas u ovom naselju, procijenjen je na oko 30.000 KM, a tender je otvoren do 14. maja.

Kako su istakli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, plan je da se odmah nakon obezbijeđene potrebne projektne dokumentacije, raspiše i tender za izbor izvođača radova na novom mostu. Sredstva za gradnju mosta predviđena su rebalansom gradskog budžeta, koji bi trebalo da bude donesen u maju.

- U ovoj godini očekujemo izbor izvođača i početak radova ovog jednog od najvećih ovogodišnjih infrastrukturnih projekata na području grada – kazali su iz resornog odjeljenja.

Prema dosadašnjim procjenama, vrijednost novog mosta u Toplicama, koji će se graditi 250 metara uzvodno od postojećeg mosta, iznosiće oko dva miliona KM.

Sa predstavnicima Zavoda "Dr Miroslav Zotović“, koji, poslije kupovine banje u Toplicama, imaju ambiciozne planove za razvoj ovog dijela grada, dogovoreno je da se sadašnji most u okviru kompletnog ambijentalnog uređenja u zoni oko banje dodatno uredi i transformiše u pješački most, dok bi se novi most za prelaz vozila gradio.

Sadašnji most je trenutno jednosmjeran sa ograničenom težinom, što predstavlja problem kod transportnog saobraćaja na šta su upozoravali i privrednici iz ovog dijela grada.