latinica  ћирилица
26/04/2019 |  08:40 ⇒ 08:41 | Autor: RTS

Rekord Јokića, ali Sparsi izjednačili (VIDEO)

Srpski internacionalac Nikola Јokić je sinoć postigao rekord karijere sa 43 poena, ali ni to nije pomoglo Denveru da se poslije decenije čekanja plasira u polufinale konferencije. Košarkaši San Antonija su uspjeli da savladaju Denver sa 120:103 i da izjednače na 3:3 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.
Nikola Јokić - Foto: Twitter
Nikola ЈokićFoto: Twitter

Već na startu meča San Antonio je napravio prednost od desetak poena, ali je Denver uspio da je anulira prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri Nikole Јokića.

Kada god bi se srpski internacionalac našao na klupi padao je ritam tima Majka Melouna. U finišu utakmice San Antonio je ponovo napravio dvocifrenu razliku koju je na kraju pretvorio u pobjedu za izjednačenje u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

Nikola Јokić je zabilježio rekord karijere u najjačoj ligi sveta sa 43 poena (19-30 iz igre), a imao je i 12 skokova i devet asistencija. Srbin je ujedno postavio i rekord franšize po broju poena u plej-of utakmici. DŽamal Marej je ubacio 16 poena, uz šest asistencija.

San Antonio su do pobjede vodili Lamarkus Olridž sa 26 poena i 10 asistencija i Demar Derozan, koji je uz 25 poena imao po sedam skokova i asistencija.

Odlučujuća sedma utakmica u seriji igraće se 27. aprila u Denveru.