latinica  ћирилица
26/04/2019 |  09:04 | Autor: SRNA

Avdalović: Dva projekta biće kandidovana za donaciju iz Srbije

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da će kandidovati dva projekta za finansiranje donatorskim sredstvima Vlade Srbije u sklopu pomoći lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.
Milenko Avdalović - Foto: SRNA
Milenko AvdalovićFoto: SRNA

- Imamo završen projekat za izgradnju ulica u bivšem vojnom logoru gdje je počela gradnja nove četvrti. Tamo je izgrađen veliki tržni centar, u toku je gradnja stambene zgrade i na toj lokaciji biće otvorena potpuno nova stambeno-poslovna zona. Počela je izgradnja Ulice 9. januara koja će biti povezana sa ulicom koja vodi ka kružnom toku - izjavio je Avdalović Srni.

Prema njegovim riječima,sa tom ulicom biće povezan niz manjih ulica za čiju izgradnju je neophodno oko milion maraka, dok će gradnja Ulice 9. januara koštati oko 400.000 evra.

Avdalović kaže da se drugi projekat odnosi na energetsku efikasnost starog doma vojske.

- U toj zgradi su smještene Muzička škola, Biblioteka i Gradska galerija. Taj projekat, čija je izrada u toku, vrijedan je između 200.000 i 300.000 maraka - napomenuo je Avdalović.

On je podsjetio da je Vlada Srbije prošle godine izdvojila 150.000 evra za obnovu Doma kulture "Nebojša Glogovac" u Nevesinju, a potpuno renoviranje ove ustanove Vlada Republike Srpske je podržala sa 250.000 KM.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske i predstavnika nekoliko opština iz Federacije BiH sa većinskim srpskim stanovništvom sa visokim zvaničnicima Srpske i Srbije.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Srbije Ana Brnabić.

Na sastanku, koji bi trebalo da bude održan početkom maja, biće razgovarano o realizaciji dosadašnjih i planiranju novih projekata za koje će Vlada Srbije u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra.