latinica  ћирилица
26/04/2019 |  14:33 | Autor: SRNA

Linta: Crnogorski Viši sud da oslobodi Mandića i Kneževića

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta zatražio je od Višeg suda Crne Gore da 9. maja, kada je planirano izricanje presude, oslobodi lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića i ostale optužene za takozvani državni udar.
Miodrag Linta (Foto: mc.rs) -
Miodrag Linta (Foto: mc.rs)

On je istakao da Specijalno tužilaštvo nije izvelo apsolutno nijedan dokaz da je planirano nasilje u Podgorici i da je postojao plan nasilne smjene crnogorske vlasti na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. 

- Ključni svjedok Specijalnog tužilaštva /Aleksandar/ Saša Sinđelić je, nakon povratka u Srbiju, izjavio da nije bilo nikakve zavjere oko upada u Skupštinu Crne Gore i ubistva Mila Đukanovića - naveo je Linta u saopštenju.

On je dodao da je Sinđelić rekao da je lažno svjedočenje pred Višim sudom u Podgorici bilo iznuđeno tokom držanja u zatvoru, gdje je mučen, maltretiran, ponižavan i ucijenjen.

Linta je naglasio da sve činjenice jasno pokazuju da je riječ o montiranom sudskom procesu s ciljem da se omogući još jedna pobjeda Demokratskoj partiji socijalista i opstanak na vlasti režimu Mila Đukanovića.

On je ocijenio da je apsolutno neprihvatljivo da pravosuđe jedne evropske države u 21. vijeku krši načela nezavisnosti, nepristrasnosti i profesionalizma i da namjerava da osudi nevine bez ikakvih dokaza o krivici. 

- Krajnje je vrijeme da vlast u Crnoj Gori prekine ovu sudsku farsu i da optuženi dobiju moralnu i ljudsku satisfakciju zbog brutalnih laži i kleveta koje su doživjeli tokom dvogodišnjeg montiranog sudskog postupka - istakao je Linta.