latinica  ћирилица
26/04/2019 |  17:30 ⇒ 17:33 | Autor: RTS

Gori ruska fabrika balističkih raketa

Bukti požar koji je zahvatio krov fabrike "Krasmaš" u Krasnojarsku, gdje se proizvode ruske interkontinentalne balističke rakete "sarmat" i balističke rakete "sineva".
Gori ruska fabrika balističkih raketa (Foto:@Beria911) - Foto: Twitter
Gori ruska fabrika balističkih raketa (Foto:@Beria911)Foto: Twitter

Oko 40 ljudi već je uključeno u gašenje požara, a devet vatrogasnih vozila je raspoređeno da se bori protiv plamena, saopštio je lokalni odsjek ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Istovremeno, izvor iz regionalnih službi za hitne slučajeve rekao je za Sputnjik da je ukupna površina požara u fabrici dostigla 5.000 kvadratnih metara, a dio krova je pao.

Požar na četvrtom nivou fabrike smatra se najvišim nivoom u Krasnojarsku, a mobilna laboratorija za procjenu koncentracije štetnih materija u atmosferi napustila je mjesto ovog incidenta.

Fabrika "Krasmaš" proizvodi "sineva" balističke rakete i nove interkontinentalne balističke rakete "sarmat", za koje se očekuje da zamjene balističke rakete "vojvoda".

Tu se takođe proizvode moduli gornjih faza raketa nosača "zenit" i "proton". U Krasmašu su napravljene i baklje za zimske olimpijske igre 2014. u Sočiju.