latinica  ћирилица
26/04/2019 |  18:34 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

MUP Srpska angažovao sve kapacitete na rasvjetljavanju brutalnih ubistava

Istraga o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića se nastavlja. MUP Srpske angažovao je sve kapacitete na rasvjetljavanju krivičnog djela, potvrdio je premijer Radovan Višković. Ministar policije Dragan Lukač kaže da je, vjerovatno, jedini motiv ubistva bio novac!

Grupa poznatih banjalučkih kriminalaca, koji su i do sada činili najteža krivična djela, te odležali dugogodišnje zatvorske kazne, uključena je u brutalno ubistvo Slaviše Krunića i njegovog pratioca, rekao je ministar Dragan Lukač u razgovoru za naš magazin ,,Pečat“. Komentarišući navode Dragomira Krunića, oca ubijenog Slaviše, da ubistvo njegovog sina nema političku pozadinu i da je riječ o plaćenom zločinu iz mržnje, Lukač je naglasio da o tome zbog istrage ne može da govori.

- Oni od njegove smrti ne bi imali nikakvu korist. Pretpostavljamo da iza ovog stoji neko drugi ko je mogao da ima korist od smrti Krunića, ali videćemo šta će istraga da pokaže - rekao je Lukač.

Policija nastavlja istragu i za sad se najviše može računati na iskaz uhapšenog Emilia Balde. On je iznio brojne detalje o svom kretanju na dan ubistva, prenose Nezavisne novine. Priznao je da poznaje odbjeglog Benedija Đukanovića i trećeg osumnjičenog, Željka Kovačevića, koji je ubijen tokom napada, te da su zajedno tog dana sjedili u kafani. Navodi da su se poslije toga razišli i da je on otišao kući. Ističe da sa ubistvom nema nikakve veze.

- Sve njegove izjave su pale u vodu i naši dokazi, snimci video nadzora i izjave svjedoka potvrđuju gde se on nalazio u to vreme i govore sasvim suprotno od onoga što on kaže. On ne može oboriti te materijalne dokaze - naveo je Lukač.

Ubistvo Kovačevića olakšalo je istragu i povezalo istražioce sa licima sa kojima je napadač imao kontakte, kaže Lukač, ističući da MUP intenzivno radi na rasvjetljavanju slučaja. Premijer Radovan Višković podsjeća da se novi Zakon, koji predviđa mogućnost formiranja rezervnog sastava policije, kreira upravo da bi bezbjednost bila podignuta na viši nivo.

- MUP je angažovao sve kapacitete i nadam se da će evo u toku i današnjeg dana možda rešiti ovaj slučaj i da će odgovorni biti privedeni pravdi - naglasio je Višković.

Lukač je rekao da iz kruga porodice i prijatelja dolaze informacije da je Kruniću prijećeno na različite načine, ali da MUP nema zvaničnu prijavu o tome, pretpostavljajući da Krunić te prijetnje nije shvatio ozbiljno. Ističe da je ubijeni imao blindiran auto na raspolaganju. Da je bio siguran da ga neko može ubiti, siguran sam da bi ga koristio, zaključio je Lukač.