latinica  ћирилица
08/05/2019 |  13:49 | Autor: RTRS

Cvijanović: Hor "Srbadija" najljepše promoviše kulturnu baštinu srpskog naroda

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je dirigentu Desanki Trakilović i članovima Srpskog crkvenog pjevačkog društva "Srbadija" iz Bijeljine 120 godina od osnivanja, te istakla da ovaj hor na najljepši način promoviše kulturnu baštinu i njeguje tradiciju i duhovnost srpskog naroda.
Hor Srbadija, arhiv - Foto: RTRS
Hor Srbadija, arhivFoto: RTRS

Cvijanovićeva je istakla da "Srbadija" svojim stvaralaštvom, predanim radom i istrajnošću već dugi niz godina ostvaruje zavidne rezultate na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i predstavlja istinski ponos Republike Srpske.

- Izuzetno cijeneći kontinuitet održavanja horskog festivala `Majske muzičke svečanosti`, koji ste pokrenuli, a koji svake godine okuplja veliki broj mladih umjetnika iz cijelog svijeta, želim da Vam u ime institucija Republike Srpske i u lično ime, uputim najiskrenije pozdrave - navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je članovima ovog hora poželjela da i u narednom periodu nastave nizati značajna priznanja, čuvati bogatu riznicu stvaralaštva i širiti sliku o Republici Srpskoj na najljepši mogući način.

Okupljajući mlade talente, dodala je Cvijanovićeva, Srpsko crkveno pjevačko društvo "Srbadija" svojim visokim muzičkim kvalitetom i impresivnim nastupima na najljepši način promoviše kulturnu baštinu, te njeguje tradiciju i duhovnost srpskog naroda.

- Vama i svim članovima Srpskog crkvenog pjevačkog društva `Srbadija` upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja značajnog jubileja - 120 godina od osnivanja - navela je Cvijanovićeva.

Hor "Srbadija" je na svjetskoj rang-listi horova visoko rangiran, te najbolje rangiran hor iz regiona.