latinica  ћирилица
09/05/2019 |  18:57 ⇒ 21:27 | Autor: B92

Federer spasio dvije meč lopte, pa pobijedio Monfisa

Rodžer Federer i Gael Monfis odigrali su odličan meč u osmini finala Mastersa u Madridu, a slavio je Švajcarac sa 6:0, 4:6, 7:6 (3).
Rodžer Federer - Foto: Beta/AP
Rodžer FedererFoto: Beta/AP

Bio je to njihov 14. meč, Švajcarac u pobjedama vodi sa 10:4, ali do ove pobjede Rodžer nije došao nimalo lako, naprotiv, morao je da spasi čak dvije meč lopte.

Takođe, ovo im je bio prvi meč u Madridu, a Federeru je ovo bila šesta pobjeda nad Monfisom naspram dva poraza na najsporijoj podlozi.

Meč je trajao puna dva sata i obilovao je neobičnim preokretima i oscilacijama u igri dvojice tenisera, ali kada se na kraju odlučivalo o tome ko će u četvrtfinale, presudili su nervi Švajcarca i bolja igra u ključnim poenima.

U trećem setu, situacija kao preslikana iz drugog seta. Ponovo je Monfis napravio brejk u drugom gemu, imao prednost od 3:0 i 4:1, da bi se Federer vratio spektakularno u meč i stigao do 4:4.

Na 5:5, Federer nije iskoristio brejk loptu, Monfis je poveo sa 6:5, a onda u najdužem gemu na servis Rodžera stigao dva puta do meč lopte, međutim, Federer je sve to izdržao i izborio taj-brejk.

U njemu je bio dominantan, poveo je sa 3:0, potom sa 6:1 i tu više nije bilo povratka za Monfisa, koji je, istina, dobio dva poena na svoj servis, da bi Federer servis vinerom završio meč.

Švajcarca u četvrtfinalu očekuje duel sa Austrijancem Dominikom Timom koji je u osmini finala pobijedio šampiona Mastersa u Monte Karlu, Fabija Fonjinija sa 6:4, 7:5.

Srpski predstavnici imali su polovičan učinak. Novak Đoković je bio bolji od Francuza Žeremija Šardija, dok je Laslo Đere poražen od Marina Čilića, poslije preokreta hrvatskog tenisera.