latinica  ћирилица
19/05/2019 |  10:00 ⇒ 10:03 | Autor: B92

Voriorsi poslije preokreta do treće pobjede

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Portland u "Moda Centru" rezultatom 110:99, iako su u jednom momentu imali 18 poena zaostatka.
Drejmond Grin (foto: nba.com) -
Drejmond Grin (foto: nba.com)

Kevin Durent je možda i najbolji igrač Golden Stejt Voriorsa, na papiru, ali zbog povrede lista on mora da odsustvuje sa parketa i za to vrijeme se Drejmond Grin postarao da ga u potpunosti odmjeni.

Grin je prikazao još jednu briljantnu partiju, ubacivši 20 poena sa dodatkom od 13 skokova i 12 asistencija i pomogao Voriorsima da dođu do treće pobede u seriji nad Portland Trejl Blejzersima. Ipak je u pitanju jedini čovjek u istoriji košarke koji je imao tripl dabl sa jednocifrenim brojem poena.

Naravno, prva zvijezda Golden Stejta je takođe imala veliku ulogu u ovoj trećoj pobjedi, a njegovo ime je Stef Kari i njegov učinak je brojao 36 poena, tako da su Ratnici veoma blizu da "metlom" dođu do petog uzastopnog NBA finala.

- Ne znam više šta da kažem za Drejmonda. Bio je prava "macola", razarajući sve što bi se našlo na njegovom putu - pohvalno je o svom krilnom centru govorio trener Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker.

Portland je u drugoj dionici imao čak 18 poena prednosti, i na poluvremenu su vodili sa 66:53, da bi ih Voriorsi prosto "samleli" u sada već čuvenoj trećoj četvrtini u kojoj su Blejzersima dozvolili tek 13 poena, a ubacili su im 29 i pred početak posljednjeg kvartala vodili su sa 82:79.

Si DŽej Mekalum je ponovo bio veoma dobar sa 23 poena, dok je prvi čovjek Portlanda Demijan Lilard ubacio 19, ali ono što je bio najveći problem domaćina je bio problem slobodnih bacanja, pošto su šutirali tek 20 od 33.

Ova utakmica broj tri je bilo prvo finale Zapada koje su igrali na svom parketu još od 2000. godine i navijači su bili prilično uzbuđeni zbog povratka svog tima u vrh NBA lige, a oni će u noći između ponedjeljka i utorka pokušati da izbjegnu "metlu" i koliko–toliko produže seriju.