latinica  ћирилица
19/05/2019 |  13:25 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Višegrad: Svaki dan i po 5.000 turista

Brojni domaći i strani turisti, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, boravili su u Višegradu. Prema podacima lokalne Turističke organizacije, dnevno ih je bilo i više od 5.000.

Direktorka Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovo rekordna godina posjete turista za prvomajske praznike, čemu je pogodovalo i to što su spojeni sa Vaskrsom.

- Gosti su mogli da dožive Drinu sa brojnih brodića, da se provozaju turističkim vozićem, kao i da dožive zip-lajn. Posljednjih dana prvomajskih praznika vrijeme se malo pokvarilo, ali to ne utiče na posjete Višegradu, jer je grad lijep, interesantan, primamljiv - ističe Todorovićeva.

Turistički radnici, ugostitelji i vlasnici privatnih apartmana sigurno mogu biti i više nego zadovoljni.

- Svi višegradski ugostitelji mogu biti zadovoljni. Јedini problem tiče se graničnog prelaza gdje su gosti po dva tri sata čekali na prelaz, ali nadam se da će i taj problem biti riješen i da ćemo imati bolju prohodnost - poručuje Srpko Baranac, ugostitelj iz Višegrada.

Vesna Furtula, recepcioner kompleksa Andrićgrad, poručuje da se posjete turista iz godine u godinu povećavaju.

- Svake godine u ovo doba bude velika je posjeta našem kompleksu. Međutim, možemo reći da je ove godine to bio znatno veći broj, tako da smo prezadovoljni - ističe Furtula.

Višegrad su za praznike posjetili turisti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, dok su organizovane grupe dolazile iz inostranstva, a riječ je o Rumunima, Turcima, Bugarima, Kinezima i Јapancima.