latinica  ћирилица
21/05/2019 |  07:50 ⇒ 13:06 | Autor: SRNA

Na sajmu tehnike u Beogradu i privrednici iz Srpske

Na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji će početi danas u Beogradu, učestvovaće i privrednici iz oblasti metalske i elektroindustrije iz Republike Srpske, najavljeno je iz Predstavništva Srpske u Srbiji.
Beograd - Sajam tehnike - Foto: SRNA
Beograd - Sajam tehnikeFoto: SRNA

Na štandu od 85 metara kvadratnih biće predstavljene četiri kompanije iz Republike Srpske - Fabrika alatnih mašina "Novi Јelšingrad", "Alf-om" i "Tri best" iz Banjaluke i "Elker" iz Ljubije, dok će više od 20 firmi biti predstavljeno kroz kataloge, navedeno je u saopštenju.

Nastup privrednika iz Srpske organizovala je Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH i Predstavništvom Srpske u Srbiji.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je među najznačajnijim privrednim i tehnološkim događajima u jugoistočnoj Evropi i ima izuzetan uticaj na razvoj industrije u Srbiji i regionu.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od 2014. godine podržava učešće privrednika i kompanija iz Srpske na tom sajmu.

Ovogodišnji 63. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće otvoren u 11.00 časova na Beogradskom sajmu, a trajaće do petka, 24. maja.