latinica  ћирилица
21/05/2019 |  08:04 ⇒ 08:11 | Autor: RTS

Golden stejt prvi NBA finalista (VIDEO)

Košarkaši Golden stejta su u dramatičnom produžetku savladali Portland sa 119:117 i došli do četvrte pobjede u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Tim aktuelnog šampiona po efikasnosti su predvodili Stef Kari i Drejmond Grin, prvi saigrači ikada koji su u plej-ofu imali tripl-dabl na jednom meču.
Golden Stejt - Foto: TANЈUG
Golden StejtFoto: TANЈUG

Portland je u drugu utakmicu na svom terenu ušao sigurno i predvođen raspoloženim Majersom Lenardom čak poveo sa dvocifrenom prednošću pred kraj drugog poluvremena.

Lenard je prvo poluvreme završio sa 25 postignutih poena, a u trećoj četvrtini su mu se po efikasnosti pridružili Demijan Lilard i Si DŽej Mekolum, ali im je na drugoj strani parirao Stef Kari i uspijevao da održi „Ratnike" u igri.

U samu završnicu meča Portland je ušao sa tri poena prednosti koje je trojkom deset sekundi prije kraja anulirao Klej Tompson i donio gostujućem timu produžetak, jer Portland nije iskoristio posljednji napad.

U produžetku je bilo dosta promašaja na obe strane, a Drejmond Grin je na 38 sekundi do kraja pogodio trojku i obezbijedio "Ratnicima" četiri poena prednosti. Demijan Lilard je potom imao dva pokušaja da donese preokret, ali mu to nije pošlo za rukom.

U timu pobjednika po efikasnosti su prednjačili Stef Kari i Drejmond Grin koji su meč završili sa trostrukim dvocifrenim učinkom što je prvi slučaj u plej-ofu.

Kari je utakmicu završio kao najefikasniji igrač sa 37 poena, 11 asistencija i 13 skokova, dok je Drejmond Grin imao 18 poena, 11 asistencija i 13 skokova.

U timu Portlanda Majers Lenard je imao 30 poena uz 12 skokova, Lilard je imao 28 poena i 12 asistencija dok je Mekolum ubacio 26 poena.