latinica  ћирилица
21/05/2019 |  08:43 ⇒ 16:12 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Sredstvima Vlade Srpske renovirana laboratorija Doma zdravlja

U kotorvaroškom Domu zdravlja "Sveti Pantelejmon" počela je da radi nova laboratorija koja je renovirana sredstvima Vlade Republike Srpske od 250.000 KM.
Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš (foto: mojkotorvaros.com) -
Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš (foto: mojkotorvaros.com)

Direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić podsjetio je da je prilikom prošlogodišnje posjete Kotor Varošu tadašnje premijerke Srpske Željke Cvijanović i ministra finansija Zorana Tegeltije dogovoreno da građevinskim radovima budu obuhvaćeni laboratorija i ginekologija. 

- Uz pomoć Vlade Srpske laboratorija je u potpunosti adaptirana, što podrazumijeva kompletne građevinske radove. Dom zdravlja je iz vlastitih sredstava kupio kompletnu opremu i aparate. Zahvaljujući ovoj investiciji, u budućnosti ćemo imati veću ponudu analiza, a novi aparati su garancija kvaliteta nalaza - rekao je Bibić Srni.

Prema njegovim riječima, i u narednom periodu radiće se na obnavljanju opreme i adaptaciji objekata. 

- Poslije rekonstrukcije i otvaranja nove laboratorije radićemo na adaptaciji ginekologije koja je smještena u dotrajalom objektu, a predstoji nam i nabavka nove opreme. Realizacijom ovih projekata dobićemo reprezentativan objekat na ponos svih naših sugrađana - poručio je Bibić.

On je naglasio da se investicije realizuju bez kreditnih zaduženja i da, uprkos velikim ulaganjima, sve obaveze prema zaposlenima i državi izmiruju na vrijeme.