latinica  ћирилица
21/05/2019 |  09:02 ⇒ 27/05/2019 | 14:13 | Autor: B92

Novak govorio o Nadalu - ni riječi o Federeru

Novak Đoković će na predstojećem Rolan Garosu pokušati po drugi put da načini podvig i veže sve četiri Grend slem titule zaredom.

Srpskom teniseru je to pošlo za rukom 2015. i 2016. godine kada je vladao suvereno od Vimbldona do Rolan Garosa, a sada je u istoj poziciji.

Ipak, očekuje ga težak zadatak da bude bolji od vlasnika 11 pehara iz Pariza, Španca Rafaela Nadala, koji je i dalje, pa i po samom Đokoviću, prvi favorit za titulu.

Novak je po završetku Mastersa u Rimu, gde je u finalu izgubio upravo od Nadala, analizirao situaciju uoči seobe najboljih svetskih igrača u Pariz i Bulonjsku šumu.

- Nadal je favorit broj jedan, bez sumnje. Potom idu svi ostali. Mišljenja sam da će to biti veoma dobar turnir - rekao je Novak.

Đoković, koji je u Parizu pobijedio 2016. godine, kaže da ima još dosta igrača koji mogu da ugroze primat Španca.

- I Dominik Tim igra zaista dobar tenis, on može da pobijedi bilo koga, posebno na šljaci. Fabio Fonjini takođe igra dobro, pokazao je protiv Nadala u Monte Karlu zašta je sposoban - dodao je Novak.

Osvojiti Grend slem je izuzetno teško jer je za pobjedu potrebno dobiti tri seta, a mečevi na šljaci mogu baš da potraju, jer je u pitanju najsporija podloga.

- Imate mečeve na tri dobijena seta i samo dan između odmora. Igrači imaju dovoljno vremena da uđu u najbolju formu. Svi pokušavaju da natempiraju vrhunac forme za Rolan Garos. Tako je i sa mnom, sve misli su mi usmjerene ka turniru - poručio je svjetski broj jedan.

Novaka su mnogi pitali šta misli i o tome kako se pravi raspored igranja mečevima, posebno jer je to bio problem i u Rimu.

- Uvek je pitanje želite li ili ne da pričate o tome. Uvijek sam se trudio da poštujem pobedu svojih protivnika. Ne volim mnogo da pričam o tome, ali mislim da se raspoređivanje mečeva može poboljšati - zaključio je Đoković.