latinica  ћирилица
21/05/2019 |  10:54 | Autor: SRNA

Festival cvijeća od 31. maja do 2. juna na Trgu Krajine

Banjalučki Festival cvijeća biće održan na Trgu Krajine od 31. maja do 2. juna, u okviru manifestacije "Proljeće u Banjaluci", najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.
Banjaluka: Festival cvijeća (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Banjaluka: Festival cvijeća (Foto: banjaluka.rs.ba)

Iz ovog odjeljenja ističu da će na Festivalu učestvovati izlagači koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvijetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i dekorativni sadni materijal. 

- Festival cvijeća, drugi po redu, dobra je prilika da se naš grad promoviše kao grad zelenila, ali je i dodatni sadržaj, kako za naše sugrađane, tako i za turiste koji se tog vikenda očekuju u velikom broju, s obzirom na to da se tada održava i `Ćevap fest` - naglasili su iz resornog odjeljenja.

Predviđeno je da prva dva dana Festivala, odnosno 31. maja i 1. juna, imaju izložbeni karakter, dok je treći dan - 2. jun, zamišljen kao prodajna izložba cvijeća, kada će svi posjetioci imati priliku da kupe cvijeće po sniženim cijenama, ali i da dobiju savjete stručnjaka.

Festival će za posjetioce biti otvoren 31. maja u 10.00 časova.

Festival cvijeća obnovljen je prošle godine po uzoru na manifestaciju koja se nekada održavala u Banjaluci i bila poznata i cijenjena na teritoriji cijele bivše Јugoslavije.