latinica  ћирилица
21/05/2019 |  16:04 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Grad Zvornik proslavlja 609 godina postojanja

Zvornik proslavlja 609 godina postojanja. Značajan jubilej, ujedno Dan Grada, obilježen je polaganjem vijenaca na centralni spomenik za 1.080 poginulih boraca Vojske Republike Srpske. Na svečanoj akademiji uručena su priznanja zaslužnim pojedincima.

Najveće gradsko priznanje - povelja grada dodijeljena je Budimiru Aćimoviću koji je bio načelnik opštine i čije su odluke bile sastavni dio razvojnog puta Zvornika.

- Priznanje za dio razvojnog puta mi je mnogo draže jer Zvornik je grad koji napreduje, ide napred, otvara nova zabavišta, obdaništa, proširuje stara obdaništa, što je jasan dokaz da mladih ima mnogo - kaže Aćimović, koji je funkciju načelnika Zvornika obavljao u periodu od 2004. do 2006. godine.

Zlatna medalja "Stanko Nikolić" posthumno je dodijeljena profesoru Zoranu Ivanoviću za doprinos u oblasti kulture.

Priznanje je primio Zoranov sin Miloš.

-Moj otac je ostavio svojevrsni amanet našem gradu, našim Zvorničanima, jedinu ćiriličnu fotomonografiju, knjigu o Zvorniku pod nazivom "Zvornički spomenar" - kaže Ivanović.

Zvornik se vraća na mjesto koje mu pripada, a naš glavni zadatak biće novi projekti, poručio je gradonačelnik Zoran Stevanović.

- Naš prevashodni cilj u periodu koji je pred nama biće izgradnja parking prostora. Završena je rekonstrukcija gradske bolnice, očekujemo da krajem godine krene izgradnja novog bloka, nadamo se izboru najpovoljnijeg izvođača i da se početkom sljedećeg mjeseca počne sa rekonstrukcijom gradskog mosta - rekao je Stevanović.

Za doprinos u obrazovanju djece i društveno odgovoran rad nagrađeni su Stana Lazarević i Milivoje Gajić, a za humanost i rezultate u poljoprivredi priznanja su primili Ajša Hasanović, Slavko Bojić i Vukašin Јanković.