latinica  ћирилица
21/05/2019 |  16:52 ⇒ 18:32 | Autor: Nezavisne

Austrija: Razbijena srpsko-crnogorska grupa, pronađena droga vrijedna milione

Savezna kriminalistička služba Austrije zadala je težak udarac međunarodnoj narko mafiji, koju su činile osobe sa Balkana.

U akciji policije uhapšeno je 14 osumnjičenih i zaplijenjena je droga u vrijednosti od 8,6 miliona evra.

Kod osumnjičenih je pronađeno oko 112 kilograma kokaina, 71 kilogram amfetamina, 19 kilograma marihuane, pet kilograma kanabisa i 3,6 kilograma heroina.

Riječ je o mafijaškom ogranku čije veze su dosezale sve do Јužne Amerike, odakle su dobijali kokain, navodi policija.

Istraga širom Evrope, pod rukovodstvom austrijske policije, već je 2017. godine ušla u trag ovoj srpsko-crnogorskoj grupaciji, koju su mjesecima pratili.

Јoš u septembru te godine u Njemačkoj je uhapšeno pet članova tog klana, a u maju prošle godine u Francuskoj, na osnovu informacija austrijske policije, tamošnje vlasti uhapsile su jednog osumnjičenog.

Do "velikog finala" policijske operacije došlo je, kako je tek sada saopšteno, početkom godine.

U koordinisanoj akciji uhapšeno je još osam lica.

Austrijski mediji ukazuju na vezu između ilegalnih radnji ove mafijaške grupe i ubistva Vladimira Roganovića i ranjavanja Stefana Vilotijevića u centru Beča.

Tri velika dilera, koja su uhapšena, imala su direktan kontakt sa jednim od ova dva lica.

Podsjetimo, Roganović je ubijen, a Vilotijević ranjen prije nekoliko mjeseci u centru Beča, kada im je, dok su izlazili iz restorana na ulici prišao muškarac sa kapuljačom na glavi i pucao u njih. Roganović je preminuo na licu mjesta, dok je Vilotijević prevezen u bolnicu, a kasnije se i oporavio.