latinica  ћирилица
24/05/2019 |  15:33 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

Bijeljina: Radnici Žitoprometa osam mjeseci bez plate

Radnici bijeljinskog Žitoprometa osam mjeseci ne rade, nije im isplaćeno osam plata. Danas su pokušali u razgovoru sa vlasnikom Žitoprometa Slobodanom Pavlovićem riješiti svoj status.

Radnici Žitoprometa nesigurni u svoju egzistenciju i budućnost, opterećeni neizvješnošću posljednjih osam mjeseci prvo su održali zbor u krugu preduzeća, smijenili dosadašnjeg predsjednika Sindikata, a onda se uputili u sjedište Kompanije "Slobomir". Razgovarali su gotovo dva časa sa vlasnikom.

- Dao nam je obećanje da će do 3.juna riješiti naše stanje. Da li ćemo na biro otići i na koji način, ne znam. On je u teškoj situaciji, svjestan je da firma treba da radi ali on nju ne može pokrenuti - rekao je Dušan Tomić zamjenik predsjednika Sindikata AD Žitopromet Bijeljina.

Pred radnike Žitotoprometa izašao je i vlasnik Slobodan Pavlović. Ističe da pokušava naći kupca.

- Mogu da kažem da su oni i u pravu. Bilo je svega u Žitoprometu i imali smo velike probleme. radnici su otišli u u štrajk, iako sam im govorio da ne idu. Јa nikada ne gubim nadu iako sam u vrlo teškoj situaciji. Može Bog dati i da riješimo problem i da vratimo svi nazad. Ne mogu da obećam ali na tome radim - istakao je Pavlović.

On nije mogao precizirati cijenu ispod koje ne bi prodao Žitopromet. Dugovi su milionski čulo se danas na platou Slobomir Kompanije.

Duguje se radnicima, dobavljačima. Više od sto radnika Žitoprometa čeka rješenje. U međuvremenu, petnest radnika je pronašlo posao u inostranstvu.