latinica  ћирилица
24/05/2019 |  15:35 | Autor: RTRS

Policija na tragu osumnjičenom za trostruko ubistvo u Novom Sadu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kaže da je policija na tragu osumnjičenom za trostruko ubistvo u Novom Sadu i da očekuje da će on brzo biti uhapšen.
Ubistvo na Telepu - Foto: Novosti.rs
Ubistvo na TelepuFoto: Novosti.rs

- Ogromna tragedija koja se dogodila jutros u Novom Sadu je u potpunosti podigla policiju na noge. Mi smo angažovali sve jedinice, helikoptersku i Žandarmeriju, kao i Policijsku upravu Novi Sad i jedinicu Kriminalističke policije i došli do inicjalnih informacija vezanih za moguće kretanje izvršioca. Pratimo te informacije, sada se vrši pretraga terena i ja očekujem da će on relativno brzo biti u rukama policije - rekao je Stefanović novinarima u Novom Sadu.

On je istakao da je tragično kada se desi ubistvo poput jutrošnjeg i da se mora djelovati preventivno.

- Zato i počinjemo od škole, gdje sa djecom razgovaramo o tome koliko je štetno svako nasilje. Moramo da razgovaramo sa građanima, ljudi moraju da shvate da moramo da odustnemo do nasilja - poručio je Stefanović, koji je u Novom Sadu pristutvovao obilježavanju Međunarodnog dana nestale djece u organizaciji Fondacije "Tijana Јurić".

Stefanović je rekao i da su rezultati sve bolji, te da je stanje u odnosnu na prije 10, pet ili dvije godine popravljeno, s obzirom na novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici, edukacije, ali da to još uvijek nije dovoljno.

Dodao je da očekuje i da će uz pomoć oštrijih zakonskih sankcija sud, onome za koga utvrdi da je počinio teško krivično djelo, dosuditi tešku kaznu, kako bi se poslala poruka onima koji razmišljaju o takvom krivičnom djelu, da se to ne isplati.

Mediji: Novi Sad pod opsadom

Pojedini mediji u Srbiji su objavili da je G. Ј. glavni osumnjičeni za trostruko ubistvo koje se dogodilo jutros u Novom Sadu, uhapšen. MUP nije potvrdio.

Podsjetimo, u Novom Sadu rano jutros oko osam sati bez znakova života pronađeni su otac, majka i ćerka, potvrdio je MUP. Mediji su odmah prenijeli da je glavni osumnjičeni suprug ubijene ćerke, G. Ј. koji ima zabranu prilaska, ali i prijavu zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a, ubistvo se dogodilo oko osam sati, u porodičnoj kući. Kako se navodi, sve troje, B. P. (1962), N. P. (1962) i M. Ј. (1987) pronađeni su s povredama glave, što ukazuje na to da je riječ o trostrukom ubistvu.

Nezvanično, kako su prenijeli brojni mediji, glavni osumnjičeni je G. Ј., vulkanizer iz Novog Sada, inače suprug ubijene M. Ј., s kojom ima i dva mala djeteta.

Novi Sad je, takođe prema pisanju medija, pod opsadom policije, koja je odmah krenula u potragu za počiniocem ovog trostrukog ubistva.