latinica  ћирилица
24/05/2019 |  15:57 ⇒ 17:00 | Autor: SRNA

Učenicima iz Srpske u Španiji ukradeni pasoši

Direktor Medicinske škole u Doboju Milena Јović izjavila je Srni da su učenicima ove škole, koji borave na ekskurziji u Španiji, ukradeni pasoši, ali da će se oni vratiti kući kao što je i planirano u nedjelju, 26. maja.
Pasoš - Foto: RTRS
PasošFoto: RTRS

Јovićeva je navela da su učenicima tokom boravka u španskom odmaralištu Ljoret de Mar ukradeni pasoši, ali da će ih novi dokumenti čekati na slovenačkoj granici zahvaljujući agenciji koja je organizovala ekskurziju i Ambasadi BiH u Sloveniji.

Ona kaže da djeci nije ukraden novac, te da je u kontaktu sa učenicima koji navode da se lijepo provode uprkos incidentu sa dokumentima.

- Učenici će večeras prespavati u Kanu, nakon čega nastavljaju putovanje prema predviđenom planu i programu - rekla je Јovićeva.

Ona je navela da je na ekskurziji 43 djece, ali nije mogla da kaže da li su pasoši ukradeni svim učenicima.

MINISTARSTVO: U SARADNjI SA AMBASADOM BiH U SLOVENIЈI OBEZBIЈEĐENI DOKUMENTI MATURANTIMA

Učenicima dobojske Medicinske škole, kojima su na ekskurziji u Španiji ukradeni pasoši, obezbijeđeni su novi dokumenti u saradnji sa Ambasadom BiH u Sloveniji, potvrđeno je Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske je iz ove škole.

U Ministarstvu je za Srnu rečeno da su iz te škole naveli da je u hotelu ukraden sef sa pasošima učenika, ali da su u saradnji sa Ambasadom BiH u Sloveniji preduzete sve potrebne aktivnosti, pa su im obezbijeđeni novi dokumenti.

Svi učenici ove škole koji su u Španiji dobro su i ekskurzija se izvodi po planu.

Povratak maturanata sa ekskurzije je u nedjelju, 26. maja, kako je i planirano.