latinica  ћирилица
24/05/2019 |  17:12 | Autor: RTS

Uhapšen Remzi Šalja, sljedeća stanica Hag

Јedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja, koji je u januaru nestao poslije poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu, uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji.
Remzi Šalja, pripadnik tzv.OVK - Foto: RTS
Remzi Šalja, pripadnik tzv.OVKFoto: RTS

Hapšenje prvog bjegunca od novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat Natal Buljakaj, ali nije mogao da pruži dodatne informacije o mjestu i okolnostima pod kojima je on uhapšen.

Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.

Prema optužnici tužilaštva u Prištini, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je tijelo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je on odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata tzv. OVK, uključujući nekadašnjeg šefa glavnog štaba Sulejmana Seljimija.