latinica  ћирилица
24/05/2019 |  19:03 ⇒ 19:45 | Autor: SRNA

Rajčeviću uručena povelja Univerziteta u Ist. Sarajevu (FOTO)

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da u ovoj eri modernog, digitalnog doba, snaga države ne zavisi od oružane sile kojom raspolaže, nego od broja visokoobrazovanih ljudi i kvaliteta visokoškolskih ustanova.
Srđan Rajčević - Foto: RTRS
Srđan RajčevićFoto: RTRS

Rajčević je istakao da mu je velika čast i zadovostvo što mu je večeras u okviru obilježavanja Dana i krsne slave Univerziteta u Istočnom Sarajevu uručena Povelja ove ustanove.

- Drago mi je da sam dobitnik ovog priznanja i vjerujem da je takva odluka došla zbog mog zalaganja da postignem određene ciljeve, kao što je osiguranje kvaliteta u nastavnom procesu i povećanju naučne produktivnosti na našim univerzitetima - izjavio je Rajčević novinarima prije početka svečana akademije povodom obilježavanja Dana i krsne slave Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Univerzitet je nizom manifestacija obilježio Dan osnivanja i krsnu slavu - Svete Ćirila i Metodija, a Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom jutros je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog obavio obred lomljenja slavskog kolača, kojem su prisustvovali rektor Univerziteta Stevo Pašalić i dekani fakulteta u okviru Univerziteta.