latinica  ћирилица
26/05/2019 |  15:19 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Realizacija infrastrukturnih projekata od Ribnika napravila gradilište

Razvoj opštine i ostanak stanovništva – ciljevi su lokalne vlasti u Ribniku. Zbog svega toga Ribnik je postao "veliko gradilište". Započeti su brojni infrastrukturni projekti, a pri kraju su i radovi na putnim komunikacijama u vrijednosti od oko 800.000 KM.

Put koji vodi prema selima Donji i Gornji Vrbljani, asfaltiran je davne 1990. godine.

Od tada, do danas, mještani kažu, bilo je teško živjeti jer je putna dionica bila jako loša. Danas, kada je asfaltirana, život je, kažu, mnogo lakši.

- Asfaltiranje znači mnogo, put je bio propao, rupe velike, saobraćaj usporavan, a danas je sve drugačije kada su radovi završeni - kaže Zorka Јokić iz Gornjih Vrbljana kod Ribnika.

U Donjem Ribniku makadamski put od 400 metara prvi put je asfaltiran.

- Mnogo nam znači, nedosljednost društveno-političke zajednice, a i samih mještana koji se graniče sa tim putem, doveli su do stanja da se on izgradi nakon osam ili deset godina, iako je bio prioritet u izgradnji - rekao je Momčilo Todorović, iz Donjeg Ribnika.

U toku je realizacija programa kapitalnih investicija – a u prvoj fazi planirano je asfaltiranje lokalnih puteva, ističe načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać. Do sada je asfaltirano četiri kilometra.

- Nismo sve puteve završili ali ovih dana završavamo jednu fazu, nakon toga idemo i drugu fazu makadamskih puteva. Svake godine iz budžeta izdvojimo oko milion do milion i po KM vlastitih sredstava za infrastrukturu - ističe Karać.

U prethodnom periodu Vlada Srpske izdvojila je sredstva za dvije škole u ovoj opštini, a u planu je izgradnja vrtića.

U toku je gradnja Vatrogasnog doma koji bi trebalo da bude završen do početka sljedeće godine.