latinica  ћирилица
26/05/2019 |  15:42 ⇒ 23:35 | Autor: RTRS

Mladi Zvorničanin Tadija Matić jedan od najtalentovanijih učenika u Srpskoj

Najbolji osnovci u Srpskoj prethodnih sedmica nadmetali su se na republičkim takmičenjima. Ime Zvorničanina Tadije Matića, učenika devetog razreda Osnovne škole "Sveti Sava", posebno se izdvojilo. Bio je najbolji na takmičenju iz fizike, osvojivši maksimalnih sto bodova i matematike, gdje je osvojio bod manje.

Mladi Zvorničanin jedan je od najtalentovanijih učenika u Srpskoj, a to je potvrdio i prvim mjestima na republičkim takmičenjima.

Matematika i fizika zauzimaju posebno mjesto u životu vukovca čiju knjižicu krase petice, a biografiju rezultati, diplome i priznanja.

- Matematika i fizika su mi dobro išli još od početka školovanja i to je vjerovatno i razlog zbog kojeg sam ih zavolio. Najbitnije je vježbati i razumjeti ono što radimo - priča Tadija.

Matićevi uzori su Mihajlo Pupin i Nikola Tesla, a ponosan je na postignute rezultate i stečeno iskustvo.

- Takmičenja su mi omogućila da posjetim gradove i države koje inače ne bih posjetio u ovom uzrastu i upoznao sam se sa vršnjacima sa kojima ću se najvjerovatnije sretati i sarađivati - kaže Matić.

Zvornički ljubitelj nauke nema dilemu koju će srednju školu upisati ovog ljeta i čime se želi baviti.

- Namjeravam upisati Matematičku gimnaziju u Beogradu zbog toga što mislim da mi ona omogućava najbolju budućnost - samouvjeren je ovaj talentovani učenik.

Za petnaestogodišnjeg Tadiju Matića obrazovanje je važno jer širi vidike i svakom pojedincu pruža veću mogućnost izbora.

Njegov izbor i u budućnosti biće nauka, a nada se da će mu ona omogućiti sigurniju budućnost.