latinica  ћирилица
26/05/2019 |  16:32 | Autor: SRNA

Izgradnja novog Zelenog mosta u Banjaluci u završnoj fazi

Izgradnja novog Zelenog mosta u Banjaluci ušla je u završnu fazu, te bi početkom juna trebalo da bude podvrgnut testu nosivosti, saopšteno je iz Gradske uprave.
Projekat novog Zelenog mosta (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Projekat novog Zelenog mosta (Foto: banjaluka.rs.ba)

U gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve kažu da finalne radove izvode radnici "Prijedorputeva".

Novi most, koji se gradi na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta, dug je 80, a širok 14 metara i povezivaće istočni i zapadni tranzit. Očekuje se će u znatnoj mjeri rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada.

Pri kraju je i izgradnja pristupnih saobraćajnica u ulicama Branka Morače i Gavrila Principa, koje su od izuzetne važnosti za funcionisanje saobraćaja na ovoj dionici.

Novi Zeleni most je prvi od ukupno tri koja će biti građena na rijeci Vrbas.

Nakon što budu provedene potrebne procedure do kraja godine trebalo bi da počne i izgradnja novog mosta u naselju Srpske Toplice, a krajem iduće godine planiran je početak radova na najvećem projektu u ovoj oblasti, izgradnja mosta u naselju Dolac.

Iz Gradske uprave navode da bi ovaj most trebalo da skratiti vrijeme puta od naselja Starčevica do centra grada na nekoliko minuta.

Izgled mosta u Docu biće poznat nakon provođenja međunarodnog arhitektonskog konkursa, koji bi uskoro trebalo da bude raspisan.