latinica  ћирилица
26/05/2019 |  16:37 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Održan Dječiji sajam u Banjaluci

U dvorani "Borik" u okviru projekta "Proljeće u Banjaluci" juče i danas održan je Dječiji sajam sa dosad najraznovrsnijim sadržajem za djecu i porodicu.

Na sajmu su posjetioci mogli da učestvuju u edukativnim ali i zabavnim radionicama, panel diskusijama i predavanjima, sportska takmičenja i mnoga druga iznenađenja za najmlađe.

U bogatom programu na centralnoj bini nastupila su djeca iz osnovnih škola i vrtića, plesne grupe, kulturno umjetnička društva i horovi i solisti, a održane su i modne revije.

Najveću pažnju posjetilaca privukle su dvije predstave gosta sajma Zijaha Sokolovića.

- Predstava je nastala u Austriji u okviru Teatar projekta, gdje se pomoću glume i glumaca u pozorišnoj formi djeca informišu o interesantnim životnim situacijama - kaže Sokolović.

Organizatori Dječijeg sajma izrazili su zadovoljstvo odzivom građana, veliki broj djece i roditelja za dva dana sajma ispratio je sve sadržaje koje je sajam nudio.

- Dječiji sajam možemo reći da je uspio, zadovoljni smo velikim brojem izlagača i više od 1.500 mališana koji su nam predstavili sve svoje talente, što na sportskom poligonu, što na bini - kazala je Verica Kalaba, portparol Dječijeg sajma.

Pored zabavnog sadržaja za mališane posebnu pažnju na ovom sajmu privukli su i programi stručnih predavanja iz oblasti prava djeteta, dječije i socijalne politike, zatim zdrave ishrane kao i najnovijih saznanja iz pedijatrije.