X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
14/06/2019 |  08:04 ⇒ 10:26 | Izvor: SRNA

Hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za danas, saopšteno je iz parlamenta. Na dnevnom redu su dvije tačke - situacija u pravosudnim institucijama BiH, sa naglaskom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli priliva masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na bezbjednosnu i humanitarnu situaciju u Unsko-sanskom kantonu.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH - Foto: RTRS
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiHFoto: RTRS

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Poslanici SNSD-a i Srpskog kluba, ostaju dosljedni- ni ovoj sjednici neće prisustvovati.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac potvrdio je juče da poslanici SNSD-a neće doći na hitnu sjednicu Predstavničkog doma, iako bi, kako kaže, imali mnogo toga da kažu o situaciji u pravosuđu BiH, kao i o migrantskoj krizi.

Košarac je upozorio da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži tehnički mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske.

I predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu BiH Nenad Stevandić izjavio je juče da ovaj klub neće prisustvovati hitnoj sjednici ovog doma zato što su je inicirali poslanici koji su prvi u BiH prekršili zakone, odnosno nisu dozvolili da bude formirana komisija za izbor predsjedavajućeg novog saziva Savjeta ministara.